BAL KABAĞI SUFLE
2 dilim balkabağı
2 yumurta sarısı
4 yumurta akı
100 ml süt kreması
2 yemek kaşığı mascarpone
4 yemek kaşığı agave veya bal
1 yemek kaşığı chia
bir avuç kabak çekirdeği içi (tuzsuz)
çay kaşığı ucuyla; tarçın, kakule, karanfil tozu
bir tutam tuz
Serviste, Çiğ krema veya dondurma
• Bal kabağını sudan geçirin ve yüzeyini nemlendirin, üzerine tarçın serpip biraz balla ovuşturup 200°C’de yarım saat pişirin.
• Pişen kabakları püre yapın içine chia ve yumurta akı hariç, tüm malzemeyi ekleyip çırpıcıyla pürüzsüz olana kadar çırpın. Chia ve kabak çekirdeğini ekleyin.
• Çırpıcıda yumurta aklarını tuz ile iki katı olana kadar çırpın. Agaveyi azar azar ekleyin. Köpük kuvvetlenince çırpmayı bitirin. Diğer karışıma havalandırarak yedirin.
• Küçük kaplara paylaştırıp 180°C'de ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin ve bekletmeden servis edin.
Not! Serviste mini bal kabağı kullanacaksanız, bu kabakların içini kullanmayın, oyup temizleyin ve hazırladığınız karışımı doldurup fırınlayın.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!