Ara

Önerilen anahtar kelimeler:

BAL KABAĞI SUFLE

Lezzetli Bal Kabağı Sufle tarifi ile tatlı krizlerinizi çözün! Pratik ve sağlıklı bir tatlı deneyimi için hemen deneyin.

BAL KABAĞI SUFLE

Aydan Üstkanat
Aydan Üstkanat
0 yorum 0 kayıt 0 beğeni 1 görüntülenme
BAL KABAĞI SUFLE

BAL KABAĞI SUFLE

2 dilim balkabağı

2 yumurta sarısı

4 yumurta akı

100 ml süt kreması

2 yemek kaşığı mascarpone

4 yemek kaşığı agave veya bal

1 yemek kaşığı chia 

bir avuç kabak çekirdeği içi (tuzsuz)

çay kaşığı ucuyla; tarçın, kakule, karanfil tozu

bir tutam tuz


Serviste, Çiğ krema veya dondurma


• Bal kabağını sudan geçirin ve yüzeyini nemlendirin, üzerine tarçın serpip biraz balla ovuşturup 200°C’de yarım saat pişirin. 

• Pişen kabakları püre yapın içine chia ve yumurta akı hariç, tüm malzemeyi ekleyip çırpıcıyla pürüzsüz olana kadar çırpın. Chia ve kabak çekirdeğini ekleyin. 

• Çırpıcıda yumurta aklarını tuz ile iki katı olana kadar çırpın. Agaveyi azar azar ekleyin. Köpük kuvvetlenince çırpmayı bitirin. Diğer karışıma havalandırarak yedirin.

• Küçük kaplara paylaştırıp 180°C'de ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin ve bekletmeden servis edin.


Not! Serviste mini bal kabağı kullanacaksanız, bu kabakların içini kullanmayın, oyup temizleyin ve hazırladığınız karışımı doldurup fırınlayın.


Yemek denilince akla gelen bütün detaylarına emek veren, ahlaklı tüketim felsefesini benimsemiş bir yemek filozofu. Şef, yemek fotoğrafçısı, yemek stilisti, yemek yazarı, reçete danışmanı.
Sosyal Medya

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.