Ara

Önerilen anahtar kelimeler:

AYDAN’IN PİŞİ HAMURU ile 2 TARİF

Aydan'ın pişi hamuru tarifi ile kızartma ve fırında lezzetli atıştırmalıklar yapın. Pratik ve lezzetli tarifler burada!

AYDAN’IN PİŞİ HAMURU ile 2 TARİF

Aydan Üstkanat
Aydan Üstkanat
0 yorum 0 kayıt 0 beğeni 1 görüntülenme
AYDAN’IN PİŞİ HAMURU ile 2 TARİF

AYDAN’IN PİŞİ HAMURU ile 2 TARİF

3,5 sb un

1 sb su (aşamalı eklenecek) 

2 yk süzme yoğurt

1 yumurta

1 paket kabartma tozu

çok az damla sakızı tozu

çok az tuz


• Tüm malzemeyi tahta kaşıkla karıştırıp yarım saat üzeri kapalı dinlendirin.

  1. Kızartma

• Tezgaha alıp biraz yoğurun ve peynirli ve kızartma için hamuru ikiye bölün ve oklava ile orta ince arası açın, kalıpla kesin ve orlatalarına peynirli harç koyup bir kenarına fırçayla su sürüp kapatın. Kızgın yağda kızartın.



  1. Fırında

Hamurdan küçük (cevizden büyük) parçalar koparın, yuvarlayın. Her birinin çine peynir koyup elinizi zeytinyağı ile bolca yağlayarak kapatın. Tepsiye dizip üzerine yumurta akı veya yoğut sürün ve sıcak fırında 180°C'de 20 dakika pişirin.

Yemek denilince akla gelen bütün detaylarına emek veren, ahlaklı tüketim felsefesini benimsemiş bir yemek filozofu. Şef, yemek fotoğrafçısı, yemek stilisti, yemek yazarı, reçete danışmanı.
Sosyal Medya

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.