AYDAN’IN PİŞİ HAMURU ile 2 TARİF
3,5 sb un
1 sb su (aşamalı eklenecek)
2 yk süzme yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
çok az damla sakızı tozu
çok az tuz
• Tüm malzemeyi tahta kaşıkla karıştırıp yarım saat üzeri kapalı dinlendirin.
- Kızartma
• Tezgaha alıp biraz yoğurun ve peynirli ve kızartma için hamuru ikiye bölün ve oklava ile orta ince arası açın, kalıpla kesin ve orlatalarına peynirli harç koyup bir kenarına fırçayla su sürüp kapatın. Kızgın yağda kızartın.

- Fırında
Hamurdan küçük (cevizden büyük) parçalar koparın, yuvarlayın. Her birinin çine peynir koyup elinizi zeytinyağı ile bolca yağlayarak kapatın. Tepsiye dizip üzerine yumurta akı veya yoğut sürün ve sıcak fırında 180°C'de 20 dakika pişirin.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!