YAZ'25 / SAYI - 19

Mevsimlik, online yemek dergisi
Sevgili okur,
Üç ayda bir buluştuğumuz bu mevsim sayısında, yine doğanın sunduğu en taze, en lezzetli malzemeleri özenle seçtik. Çünkü biliyoruz ki; gerçek lezzet, mevsimine uygun malzemeyle, doğayla uyum içinde hazırlanan tariflerde saklı. Tam da bu bakış açımızla elbette; malzeme her şey.
Bir süredir Avrupa'ya ihraç edilen gıdalarımız kabul edilmiyor. Eş zamanlı Greenpeace'in uzun zamandır üzerinde çalıştığı pestisit raporu da yayınlandı. Tam anlamıyla bir "Pestisit" bombası patladı. Endişeliyiz...
Pestisit nedir, neden kullanılır, tehlikeleri nelerdir gibi kafa karıştıran sorulara açıklık getirmeye çalıştık. Greenpeace Türkiye Direktörü Berkan Özyer ile gerçekleştirdiğimiz özel röportajda, Türkiye’deki pestisit kullanımı
ve sürdürülebilir tarımın önemi üzerine değerli bilgiler paylaşıldı. Umarız bu sayede, aklınızdaki endişeler biraz olsun hafifler. Çünkü iyi yemek, ancak iyi ve güvenilir malzemeyle mümkün.
Keyifli sofralarda, lezzetini alarak, afiyetle…
Aydan Üstkanat
Food Online Aydan Yayın Yönetmeni