SONBAHAR'25 / SAYI - 20
Mevsimlik, online yemek dergisi
Sevgili okur,
Sonbahar, mutfakta tatların en yoğunlaştığı dönem. Yazın son şekerini taşıyarak kışın sertliğine hazırlık yapar. Şeker dediğim doğal meyvelerin içindeki şeker. İncir tam da bu geçişin meyvesi. Tam da bu dönem taze incirin lezzetine doyar, hemen ardından da bu narin meyve sofradan çekilirken, kurutulmuş hali kiler raflarında uzun bir yolculuğa çıkmak üzere hazırlanır. Biz bu sayıyı incire vermek istedik ve inciri sadece tatlı bir meyve olarak değil; fermente, kurutma, eşlikçi ve dönüştürücü bir malzeme olarak ele alıyoruz.
Keyifli sofralarda, lezzetini alarak, afiyetle…
Aydan Üstkanat
Food Online Aydan Yayın Yönetmeni
