Ara

Önerilen anahtar kelimeler:

BAL KABAĞI PÜRESİ İLE TAVUK KÖFTELERİ

Lezzetli Bal Kabağı Püresi ile Tavuk Köfteleri tarifi. Pratik ve sağlıklı bir yemek alternatifi.

BAL KABAĞI PÜRESİ İLE TAVUK KÖFTELERİ

Aydan Üstkanat
Aydan Üstkanat
0 yorum 0 kayıt 0 beğeni 3 görüntülenme
BAL KABAĞI PÜRESİ İLE TAVUK KÖFTELERİ

BAL KABAĞI PÜRESİ İLE TAVUK KÖFTELERİ

10 - 12 adet


600 g tavuk but eti (deri ve kemiksiz)

2 diş sarımsak

1/2 küçük kuru soğan

1 yumurta sarısı

1 çb kuru ekmek kırıntısı

3 yk zeytinyağı

tuz, karabiber

1 tk tatlı hardal

1 çk tuz


bal kabağı püresi,

400 gr bal kabağı (dilimlenmiş)

1 küçük patates (haşlanmış)

20 g tereyağı

20 ml krema

1 yk greyfurt suyu 

1 - 2 yk zeytinyağı


• Köfte için tavuk etini robota iri parçalar halinde koyun, sarımsakları ve tüm malzemeyi ekleyin. Bir dakika kadar iyice karışıp ama tamamen de dokusu krema gibi olmadan kısa sürede parçalayın. 

• Bir kaba alıp ekmek kırıntısını ekleyip biraz yoğurun ve orta boyda yuvarlak köfteler hazırlayın. Yuvarlarken de elinizin mutlaka zeytinyağı ile yağlayın. Köfteler hazır olunca pişirene kadar vakumlu bir kapaklı kapta dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.

• Püre için bal kabağını zeytinyağı ile yağlayarak 200°C'de 30 dk fırınlayın. Patatesin kabuğunu soyup küp kesip az tuzlu suda haşlayın.

• Tüm malzemeyi bir kapta bir araya getirip, püre ezicisi veya çatalla ezin.

• Köfteleri ızgara alt üst pişirip bal kabağı püresi ile servis edin, üzerine kuru kekik ve kıyılmış biberiye serpin.


Yemek denilince akla gelen bütün detaylarına emek veren, ahlaklı tüketim felsefesini benimsemiş bir yemek filozofu. Şef, yemek fotoğrafçısı, yemek stilisti, yemek yazarı, reçete danışmanı.
Sosyal Medya

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.